Recepten Retraitedagen en Workshops

We vinden het zelf heel erg belangrijk om zo veel mogelijk onbewerkt en plantaardig te eten. Dat is de reden dat we dit bij onze workshops ook aanbieden aan onze deelnemers. Vaak krijgen we de vraag voor bepaalde recepten en vandaar dat we deze pagina hiervoor hebben aangemaakt. De recepten zijn in de basis niet van onszelf maar van anderen. En vaak voeg ik (Amber) daar wel mijn eigen touch aan toe. 

Bananenbrood

~

Janneke van der Meulen


- 7 bananen

- 7  Medjool dadels

- 3 eetlepels Chiazaad

- 250 gram havermeel

- 1 eetlepel kaneel


Meng alles in de blender of keukenmachine en bak het vervolgens ongeveer een uur op 175 graden Celsius

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
linzenbrood screenshot

Hartig linzenbrood

~

Zara Cooks


Klik op de foto hierboven voor het recept. Op YouTube staat een hele video tutorial. Kan niet misgaan.


Ik zelf gebruik wat meer groente dan in dit recept staat. Speel hiermee om te ervaren wat je zelf lekker vindt. Ik gebruik overigens ook prei in plaats van bosui.

Klik hier

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
chocolade fudge screenshot
Vegan Chocolade Fundge

~

Wateetjedanwel.nl


Klik op de foto hierboven voor het recept. Op de website van wateetjedanwel vind je het volledige recept..


Ik zelf gebruik kant en klaar geroosterde nootstukjes van de Lidl. Scheelt weer wat tijd. En je kunt het heel makkelijk niet vegan maken door normale gecondenseerde melk te gebruiken en normale boter.


De gecondenseerde kokokmelk is te koop bij de grotere Albert Heijns of in een toko.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
Courgettesoep

~

Amber


6 courgettes

1 prei

1 kleine venkel

600 gram spinazie

3 bouillonblokjes

zout naar smaak (ik gebruik een combinatie van Solé en Himalayazout)

kruiden/specerijen naar smaak


Venkel aanbakken tot beetje bruin, dan spinazie erbij tot het geslonken is en vervolgens de courgette en prei erbij doen. Water en bouillonblokjes erbij doen en een half uur zacht laten koken. Vervolgens alles pureren met de staafmixer of in een blender. En daarna proven of er nog iets bij mag qua zout, peper of andere dingen die je lekker vindt.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Solé


1 glazen pot (grootte afhankelijk van hoeveel je wil)

Voor 1/3 vullen met keltisch zeezout

rest van de pot aanvullen met water.

Goed schudden

24 uur laten rusten


Na de 24 uur kun je hiervan een klein theelepeltje toevoegen aan een glas water. Zoutsmaak zou niet moeten overheersen. Je kunt dit buiten de koelkast bewaren en je kunt dit ook gebruiken ipv zout bij het koken bijv.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.