Recepten Retraitedagen en Workshops

We vinden het zelf heel erg belangrijk om zo veel mogelijk onbewerkt en plantaardig te eten. Dat is de reden dat we dit bij onze workshops ook aanbieden aan onze deelnemers. Vaak krijgen we de vraag voor bepaalde recepten en vandaar dat we deze pagina hiervoor hebben aangemaakt. De recepten zijn in de basis niet van onszelf maar van anderen. En vaak voeg ik (Amber) daar wel mijn eigen touch aan toe. 

bananenbrood
Bananenbrood

~

Bron:  Janneke van der Meulen


Ingrediënten

- 7 bananen

- 7  Medjool dadels

- 3 eetlepels Chiazaad

- 250 gram havermeel

- 1 eetlepel kaneel


Meng alles in de blender of keukenmachine en bak het vervolgens ongeveer een uur op 175 graden Celsius

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
linzenbrood

Hartig linzenbrood

~

Bron: Zara Cooks


Klik op de foto hierboven voor het recept. Op YouTube staat een hele video tutorial. Kan niet misgaan.


Gebruik eventueel wat meer groente dan in dit recept staat. Speel hiermee om te ervaren wat je zelf lekker vindt. Vervang bijv. de bosui voor prei.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
Vegan Chocolade Fundge

~

Bron: Wateetjedanwel.nl


Klik op de foto hierboven voor het recept.

Tip:

Ik zelf gebruik kant en klaar geroosterde nootstukjes van de Lidl. Scheelt weer wat tijd.


De-Veganizer: gebruik normale gecondenseerde melk en normale boter. 


De gecondenseerde kokosmelk is te koop bij de grotere Albert Heijns of in een toko.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
courgettesoep
Courgettesoep

~

Eigen gerecept

Ingrediënten

  • 6 courgettes
  • 1 prei
  • 1 kleine venkel
  • 600 gram spinazie
  • 3 bouillonblokjes
  • zout naar smaak (ik gebruik een combinatie van Solé en Himalayazout)
  • kruiden/specerijen naar smaak

Bereiding

Venkel aanbakken tot beetje bruin, dan spinazie erbij tot het geslonken is en vervolgens de courgette en prei erbij doen. Water en bouillonblokjes erbij doen en een half uur zacht laten koken. Vervolgens alles pureren met de staafmixer of in een blender. En daarna proven of er nog iets bij mag qua zout, peper of andere dingen die je lekker vindt.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
sole

Solé


1 glazen pot (grootte afhankelijk van hoeveel je wil)

Voor 1/3 vullen met Keltisch zeezout

rest van de pot aanvullen met water.

Goed schudden.

24 uur laten rusten.


Hierna mengen (verdunnen) in verhouding 1 klein theelepeltje aan een glas water (250ml). 

De zoutsmaak zou niet te sterk moeten overheersen. Bewaren uit de zon binnen of buiten de koelkast. 

Ook toe te voegen als kookzout bij gerechten.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

choco-bietenbrownie

(Brainfood)


Die rode biet, die proef je dus helemaal niet.


Ingrediënten (aangepast)

  • 500 g voorgekookte biologische rode biet

  • 3 eieren

  • 300 g havermoutmeel

  • 300 ml rijstmelk (of vervang door een andere melk)

  • 60 g cacaopoeder

  • 140 ml kokosolie (gesmolten)

  • 50 ml honing of ahornsiroop

  • Snufje zout

  • 1 rijpe banaan

Bereiding

  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  • Nat mengsel bereiden
    Blend de rode biet in een blender. Voeg daarna de eieren, rijstmelk, kokosolie en honing toe en blend dit samen tot een glad mengsel. Voeg vervolgens het cacaopoeder toe en roer goed door.

  • Droge ingrediënten mengen
    Meng in een kom de droge ingrediënten: havermoutmeel, bakpoeder en zout.

  • Nat en droog mengen
    Giet het natte mengsel in de kom met de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag.

  • Bakvorm voorbereiden
    Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het mengsel in.

  • Bakken
    Bak de brownie 60 minuten in de voorverwarmde oven. De brownie is klaar als de vulling gestold is.

  • Afkoelen en bewaren
    Laat de brownie afkoelen voordat je deze in blokjes snijdt. Je kunt de brownies stukjes in een afgesloten bak enkele dagen in de koelkast bewaren.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.